Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visualisering öppnar för större kryssningsfartyg

Helsingborgs Hamn är en populär kryssningshamn som lockar internationella kryssningsaktörer. För att kunna ta in större fartyg till kaj har hamnen genomfört avancerade simuleringar, med positivt resultat. Simuleringarna som är gjorda i fartygssimulatorer, ger klartecken för 250 meter långa kryssningsfartyg. Därmed stärker Helsingborgs Hamn sitt erbjudande mot den internationella kryssningsindustrin.

Hittills har maxlängden på kryssningsfartyg vid kaj varit 230 meter. Nu ökas längden till 250 meter. Få metrar men ett stort steg framåt för hamnens kryssningserbjudande. Datasimuleringarna genomfördes i avancerade fartygssimulatorer i Göteborg i nära samarbete med Sjöfartsverket och lotsarna i Helsingborg. Under två dagar simulerade lotsarna att styra olika kryssningsfartyg in till kaj 700 i Sydhamnen. Resultatet överträffade alla förväntningar.

- Totalt gjordes 22 simuleringar av lotsarna som säkert och tryggt lyckades lägga till med fartyg på 294 meter. 64 meter längre fartyg än vi idag tar in i Sydhamnen! Inte ett enda försök misslyckades. 
En imponerande bedrift av väldigt skickliga lotsar som verkligen kan vår hamn utan och innan, säger Andreas Eriksson, Marknadschef Helsingborg.

Läs hela pressmeddelandet