Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Om Visual Arena

Visual Arena är en öppen och neutral samverkansplattform för utveckling och användning av visualisering. Vårt uppdrag är att samla, sprida och möjliggöra arbete med visualisering i syfte att skapa förutsättningar för tillväxt, innovation och kompetensutveckling.

Visual Arena vänder sig till alla som använder sig av visualisering eller utvecklar inom visualisering men även till dig som är intresserad av att inspireras och veta mer om hur just du kan ha nytta av visualisering i din verksamhet. 

Visual Arena drivs som ett program vid Lindholmen Science Park och är en del i en kraftsamling för visualisering i ett nära samarbete mellan näringsliv, akademi och myndigheter. Partners är Göteborgs Stad, Chalmers, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen. 

Verksamheten bygger på behov och önskemål från vår målgrupp som vi samlar i vårt nätverk och i vårt medlemskap. Vi arbetar aktivt med att utöka medlemskapet med aktörer från hela landet så att vi kan utgå från de behov och trender som är aktuella och skapa aktiviteter och projekt. 

Läs mer om Visual Arenas organisation

Visualisering

Visualisering spänner över och kan användas inom många olika branscher. Visualisering kan vara allt från en handritad skiss eller en bild skapad med ett datorprogram till interaktiva Virtual Reality-modeller och simuleringar. Läs mer under Vad är visualisering?

Många möjligheter med Visual Arena - se filmen!