Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Förberedelseprojekt - testbädd för att möta samhällets utmaningar

Tillsammans med Göteborg stad förbereder Visual Arena nu utvecklingen av en unik testbädd kopplad till stadens digitala information, med syftet är att identifiera behov, tillgängliggöra data och teknik samt utveckla och testa nya tillämpningar som bidrar till lösningar på samhällsutmaningar.

Testbädden, under arbetsnamnet “Virtual Gothenburg Lab”, ska ta formen av en avancerad virtuell modell av staden, där data från olika aktörer inom Göteborg Stad kan kopplas samman och testas ihop, och därmed ge bättre möjlighet att fatta välgrundade beslut.

Genom att kombinera olika typer av data och utveckla nya sätt att visualisera, kan man nå fler möjligheter att uppleva och upptäcka samhällsutmaningar och därmed enklare arbeta med lösningar. En önskad effekt är att arbetssättet med testbädden blir applicerbart i andra områden i Sverige och även internationellt.

Den framtida testbädden “Virtual Gothenburg Lab” ska vara en del i att utveckla och stimulera Göteborgs Stads arbete med att testa nya lösningar och därmed stärka innovationsförmågan för hållbar utveckling både lokalt och globalt. 
 

Partners och finansiering

Göteborgs stadBusiness Region GöteborgRISEChalmersIQ SamhällsbyggnadRecorded FutureLindholmen Science Park och Länsstyrelsen. Under arbetets gång kommer fler aktörer att engageras. Förberedelseprojektet finansieras av Vinnova.