Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visuell omvärldskoll

Visualisering är ett område som växer och förändras snabbt, både i form av nya behov på marknaden och möjligheter genom nya tekniker. Nu presenterar Visual Arena ett unikt samarbete med Recorded Future.

Visual Arena har i samarbete med Recorded Future tagit fram en visuell omvärldsbevakningsvy kring begreppen Visualisering, Virtual Reality och Augmented Reality. Genom detta kan vi tillgängliggöra omvärldsbevakning inom visualiseringsområdet i form av en vy som visar aktiviteter och trender inom visualisering. 

Tidslinjen nedan visar hur många gånger dessa begrepp nämns på nätet, relaterat till tid. Den ger en bra översiktsbild av vad som pågår och hur trenderna ser ut inom området. 

Se visualiseringen i helskärm här

 

Recorded Future

Recorded Future är ett företag som scannar en väldigt stor del av vad som skrivs på nätet varje dag, allt från artiklar på stora medier till inlägg på bloggar, sociala medier och dark web, totalt görs en genomgång av mer än 20 miljoner dokument. Systemet gör sedan en automatisk språkanalys för att förstå vad texterna handlar om, och presenterar därefter ett resultat med aktuella trender genom olika former av visualiseringar. Recorded Future arbetar bl.a. med att analysera säkerhetsrisker och att skapa omvärdsbevakning.

Läs mer om Recorded Futures verksamhet här