Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Utställning med visualisering från hela världen

16 april 2015 (Hela dagen) till 17 april 2015 (Hela dagen)
Visual Arena, Lindholmspiren 3B, Göteborg
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”. Under Vetenskapsfestivalen 16-17 april kan du besöka utställningen på Visual Arena.

Indiana Universitys Cyberinfrastructure for Network Science Center (CNS) har samlat in datavisualiseringar från hela världen till utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”. Places and Spaces är en vandrande utställning som har visats på många platser i världen och nu har vi chansen att visa den i Göteborg. I samband med utställningen kommer vi också att visa kortfilmen Humanexus, som på ett kreativt och visuellt spännande sätt tar oss med på en resa genom utvecklingen av den mänskliga kommunikationen genom tiderna.

Utställningen är en del av Vetenskapsfestivalen och Visual Arena öppnar sina dörrar kl. 11.30 den 16 april.

Vetenskapsfestivalen på Visual Arena Lindholmen

Den 16-17 april blir Lindholmen Science Park en del av Vetenskapsfestivalen. Temat för festivalen är liv och död. På Visual Arena kommer du kunna uppleva hur man kan använda visualisering för att förklara och kommunicera forskning.

Evenemanget är ett samarbete mellan Chalmers bibliotek, Sahlgrenska akademin, Explaniartist och Lindholmen Science Park.

Program 16 april

12.15 – 13.15 Upplev ett virtuellt obduktionsbord »
Patric Ljung, Tekn. Dr., Universitetslektor, Linköpings universitet och Visualiseringscenter C  berättar om utvecklingen av världens första virtuella obduktionsbord och tar dig med på en resa in i den mänskliga kroppen.

13.15  15.00 Utställning med visualisering från hela världen
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”.

Program 17 april

12.00 – 14.00 Illustrera liv, död, hopp och rädsla »
(hålls på engelska)

Ajibola Omokanye, doktorand vid avdelningen för mikrobiologi och immunologi, Sahlgrenska akademin, leder workshopen “Infection and transmisson: visualizing life, death, hope and fears”. Här kommer du få delta och hjälpa till att hitta sätt för att illustrera och visualisera liv, död, hopp och rädsla.

14.00  16.00 Utställning med visualisering från hela världen
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”.

Möjlighet att ta del av utställningen även 20 april 

12.00  14.00 Utställning med visualisering från hela världen
Under tio års tid har forskare samlat in visualiseringar av data från runt om i världen för att skapa utställningen ”Places & Spaces: Mapping Science”.

Vetenskapsfestivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för skola, allmänhet och forskarsamhället.