Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Visual Arena får fortsatt stöd för visuell och virtuell innovation

Visual Arena vid Lindholmen Science Park får finansiering och stöd från Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet för att fortsätta arbetet med att driva innovation. Nu satsar arenan på nya fokusområden inom visuell och virtuell innovation.

Visual Arena har under åren etablerats och spelar idag en viktig roll inom flera andra verksamheter och samverkar brett, både med interna och externa parter. Detta innebär förmågan att tillhandahålla en neutral mötesplats för kunskapsspridning och nätverkande, initiera och driva innovationsprojekt samt underhålla, utveckla och tillgängliggöra visualiseringsteknik och kompetens i innovationsmiljön.

I och med det fortsatta stödet finns nu goda förutsättningar att fortsätta konsolideringen av Visual Arena och dessutom kan arenan expandera vidare med nya projekt.

Visuell och virtuell innovation är ett stort och tvärsektionellt område där arenan med start 2020 kommer att utgå från fokusområdena:

• Ökad förmåga att förstå, analysera och arbeta med data
• Stärkt utvecklingsförmåga för en hållbar stad
• Nya upplevelser och förstärkt lärande

- Det arbete vi har utfört och har igång har skapat ett stort engagemang för virtuell och visuell innovation och vi är glada att driva det här vidare. Vi ser fram emot en fortsättning med en vidareutvecklat arbetssätt med nya fokusområden, säger Åsa Andblad, Kreativ ledare på Visual Arena.

Under 2020 kommer den nya verksamhetsstrukturen att utvecklas med aktiviteter rörande fokusområden genom att samla intressenter, synliggöra behov, sprida kunskap, initiera och driva utvecklingsprojekt. Är du intresserad av att delta?

Hör av dig till oss!

Åsa Andblad, Visual Arena
E-post: asa.andblad@lindholmen.se
Telefon: +46 (0)70-279 19 72