Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Virtual Reality i fokus

18 mars 2016 11:30 till 13:15
Visual Arena Lindholmen, Lindholmspiren 3 B, Göteborg
Välkommen till ett spännande lunchseminarium som lyfter fram olika möjligheter inom VR. Två av våra medlemsföretag kommer att berätta om hur de arbetar med virtuella prototyper och stadsplanering.
Foto: ESI

Virtual Prototyping (this part will be held in English)
ESI är en världsledande leverantör av programvara för Virtual Prototyping som tar materialegenskaperna med i beräkningen.  De arbetar med tillverkande företag som vill ersätta fysiska prototyper med virtuella motsvarigheter som på ett realistiskt sätt kan simulera produktens beteende vid testning för att finjustera tillverknings- och sammansättningsprocesser. ESI har idag över 1000 medarbetare och finns representerade i mer än 40 länder. På seminariet kommer ESI att presentera ESI:s VR-system IC.IDO, och dess positionering på marknaden.

Virtual Reality i stadsplanering och interaktiv 3D
Atvis har tagit fram skräddarsydda visualiseringar för företag såsom Svenska Mässan, Swedavia, Kiruna Kommun, SKF, SERNEKE m fl . Det kan handla om allt i från säljande interaktivt 3D-material för en fastighetsägare, till utbildningsspel för skolungdomar. På seminariet kommer Atvis bl a att demonstrera ett framtida byggprojekt med hjälp av VR-teknik och även prata om hur de tror att VR kommer att användas i framtiden inom stadsplanering.

Agenda 18 mars

Kl 11.30 - 12.00 Lunch

Kl 12.00 - 13.15 Presentaioner

Anmälan: Senast den 16 mars.  Begränsat antal platser. 

Seminariet är fullbokat. Vill du sätta upp dig på väntelista? Maila till Visitor Centre, visitorcentre@lindholmen.se så blir du kontaktad senast dagen innan semenariet om vi kan erbjuda dig plats.