Hoppa till huvudinnehåll

Visualiseringsmiljö

personer vid stor skärm
många personer i studio som tittar på skrämen iVisual Arenas studio
publik i studio
Man står framför publik i studio

Visual Arena är en neutral samverkansplattform för att driva innovation kring visualisering. Vår miljö erbjuder fantastiska möjligheter att demonstrera och laborera, driva projekt och sprida kunskap om visualiseringsteknik och tillämpningar. Har du något som du vill sprida?

Kvinna sitter vid kontrollpanel och styr en stor skärm som visar en digital tvilling av en stad.

I Visual Arenas lokaler finns möjligheten att hålla möten med högteknologisk utrustning, testa nya tekniker och lära mer om visualisering.

Kvinna labbar i VR, häftig belyst och färgglad bakgrund

Visual Arenas unika, öppna visualiseringsstudio hittar du mitt i Lindholmen Science Park. Studion har en av Europas största 4K-upplösta skärm och plats för 70 personer i biosittning. Här kan du hyra lokalen och få tillång till bland annat VR-utrustning och motion capture-teknik. Du kan också vara med och arrangera event inom visualisering - inspirera och sprid kunskap till vårt nätverk!

Lokaler och teknik

Läs mer om våra lokaler och tekniken som finns tillgänglig.

Man på scen

Studio

Visual Arena-studion passar till alla slag av sammankomster och erbjuder en kombination av intim och trevlig miljö med en hög teknisk upplevelse.
Personer skrattar i Visual arenas lobby och samarbetar.

Lobby

Visual Arenas lobby är en trevlig mötesplats. Här kan ni boka möten eller workshops för upp till 80 personer. Är ni medlem i Visual Arena Members kan ni ta ett spontanmöte om den är obokad.
Person using VR

VR-glasögon

På Visual Arena finns varianterna Pico G2 och Oculus Go, Oculus Rift och HTC Vive.
Person using Motion Capture

Motion Capture

Med hjälp av markörer kan Motion capture spåra människor, djur och objekt i tre dimensioner i realtid med hög precision. Motion capture kan användas för biomekanisk rörelseanalys, animation, styrning...