Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Wicked Solutions for a Wicked Problem

3 februari 2013 13:00 till 4 februari 2013 17:00
Visual Arena, Lindholmspiren 3-5, Göteborg
I samband med diy days arrangerar vi Wicked Solutions for a Wicked Problem - en form av labb och workshop med särskilt inbjuda inom den kreativa näringen, beslutsfattare och utbildare, som tillsammans vill skapa morgondagens medialandskap i vid bemärkelse. Labbet sker den 3-4 februari på Visual Arena.

Wicked Solutions for a Wicked Problem är en kreativ utforskning i problemlösning med hjälp av berättande: en tankesmedja och brobyggare som tar itu med ett eller ett par problem under loppet av 2 dagar utifrån det resultat som uppnåtts genom det öppna diy days eventet och ett års förundersökning genomförd av Story Architect. En interdisciplinär grupp av inbjudna nyckelpersoner samarbetar för att skapa lösningar, från idé till prototyp/produkt.

Detta "think-and-do" labb utformas och cureras i samarbete med Reboot Stories och FreedomLab, ett forskningslabb och europeisk tankesmedja som katalyserar social förändring baserad på framtida studier med en egen metod: Scenario Based Reasoning (SBR). FreedomLab hjälper olika organisationer att visualisera olika framtida scenarion och utforska kreativa strategier.

Hela processen redovisas genom projektet Learn do share som lanserar nästa nummer av den digitala boken under Göteborgs media dagar i början av mars.

Målet är att bilda bestående intiativ som stödjer de kreativa näringarna samt arrangera diy days årligen.

Läs mer på lindholmen.se/diydays

Är du intresserad av att delta på Wicked Solutions Lab?
Kontakta, Christian Riedl, projektleadare Media Arena, Christian.Riedl@lindholmen.se