Hoppa till huvudinnehåll

Sista ansökningsdagen för Narrative XR Lab

-
Online

Narrative XR Lab, en kreativ arena som utforskar konstnärligt berättande inom Extended Reality (XR), öppnar nu sina dörrar för nya talanger. Om du är intresserad av VR, AR och MR, och vill vara en del av det blomstrande XR-landskapet, är detta din chans att göra din röst hörd och din kreativitet sedd.

Arrangeras av: 
Visual Arena
personer i vr som utforskar

Vad är Narrative XR Lab?

Narrative XR Lab är ett innovativt labb som är rotat i Visual Arena på Lindholmen Science Park. Här möts en mångfald av kreativa individer, från grafiker och manusförfattare till spelutvecklare, projektledare, regissörer och programmerare. Denna plattform ger er möjlighet att introduceras till skapandet av berättelser i medier, använda den senaste XR-tekniken och ta emot handledning från experter inom området för att stärka sin kompetens och generera spännande XR-idéer. Ingen tidigare erfarenhet krävs.
 

Varför är detta Spännande?

Extended Reality (XR) är en växande sfär där VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality) och MR (Mixed Reality) sätter tonen. Den här tekniken är mer än bara en trend - den är en möjlighet att omdefiniera berättande och skapa nya dimensioner av upplevelser. Deltagarna i Narrative XR Lab, baserade på Visual Arena, utforskar konstnärligt berättande inom XR och stärker sin kompetens i denna banbrytande domän. I tvärdisciplinära grupper samarbetar man för att utveckla spännande idéer på XR-projekt.


Erfarenhet och Stöd från Industriexperter

På Narrative XR Lab arbetar deltagarna med sin XR-idé med stöd från erfarna industriledare. Bland våra samarbetspartners finns:

Gothenburg Film Studios:
Specialiserade på 360 graders video och virtual production, erbjuder de handledning och praktiska workshops.

RISE - Research Institutes of Sweden
De bidrar med utbildning och handledning i hur narrativ och berättande kan underlättas genom spel- och interaktiv teknik. RISE tillhandahåller även teknisk utrustning och expertis inom dessa områden.

HDK-Valand – Högskolan för konst och design, Göteborgs universitet
HDK-Valand är engagerade i att arrangera workshops och kurera seminarier samt paneldiskussioner kopplade till VR.

Förvaltningen för kulturutveckling
De arbetar för att göra projektets innehåll och erfarenheter tillgängliga för en bredare publik genom seminarier, presentationer och öppna workshops.

Film & TV på Lindholmen
Deras nätverk hjälper till att sprida information om projektet. De möjliggör också att deltagarna kan skicka in sina idéer till de finansieringsutlysningar som Film & TV genomför.

Högskolan i Skövde

HiS driver en internationellt dataspelsutbildning sedan många år men också nya PlayLab. PlayLab faciliteras av Future Media Theatre och är ett nytt högteknologiskt performance- och forskningsrum i Skövde, fokuserat på experimenterande i skärningspunkten mellan spel, spelteknologier och performance, samt samarbete mellan forskare, professionella artister, ungdomar och samhällsmedborgare.

 

Ansök nu innan den 12 oktober för att delta i Narrative XR Lab och utforska de gränslösa möjligheterna inom Extended Reality.