Hoppa till huvudinnehåll

Step into Safety: VR för beteendeförändring

-
Online

Välkommen till Visual Arena för ett samtal som visar potentialen i VR för att utveckla långsiktig beteendeförändring.

Arrangeras av: 
Visual Arena
Visual Sweden
OutHere
Skanska

I detta samtal presenterar Skanska och Outhere det gemensamma projektet Step into Stafety, med målet att minska olyckor och skapa säkrare byggarbetsplatser genom VR. 

För företag som Skanska, det femte största byggföretaget i världen, är det av yttersta vikt att hjälpa sina anställda att vara mer medvetna om osedda risker och undvika fara.

Samtidigt som Skanska fortfarande använder många traditionella metoder för olycksmedvetenhetsträning har de nu samarbetat med VR/AR-specialisterna från Outhere för att implementera en serie VR-upplevelser i sitt vanliga utbildningsprogram för arbetarskydd. 

Med experter från både produktions- och utbildningsavdelningarna på Skanska har OutHere byggt en anpassad VR-programvaruplattform, utformad för att möjliggöra exakt avbildning av verkliga byggarbetsplatser och situationer. Med denna plattform är det möjligt att utforma och köra ett antal träningsscenarier över tiden, som fokuserar på hälsorisker som är vanliga på byggarbetsplatser. Eftersom scenarierna är både realistiska och engagerande kommer de att lämna användarna med känslor, intryck och minnen som har kraften att starta långsiktig positiv beteendeförändring.

Samtalet är en del av Visual Forum och äger rum den 30 september. Välkommen att lyssna till detta samtal som inspierar till att se nya användingsområden för VR!

Om talarna

Tania Sjöberg, Skanska
Tania är beteendevetare och leder Skanskas satsning Step Into Safety, där VR kombinerat med beteendevetenskap utgör ett träningsverktyg för ökad säkerhet på företagets byggarbetsplatser.

Peder Sandqvist, OutHere
Peder är en av grundarna till OutHere, en kreativ VR/AR byrå med en vision om att skapa unika användarupplevelser som gör skillnad.

Anmäl dig till Visual Forum här