Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Bygg om Göteborg i Minecraft

Stadsbyggnadskontoret har tagit fram hela Göteborg i dataspelet Minecraft. Under jullovet lanseras spelet som en tävling. Alla kan vara med och tävla om ett fint pris. Tävlingen håller på till och med den 8 januari. För att kunna delta krävs det att man har ett Minecraftkonto och PC eller Mac.

Stadsbyggnadskontoret har tagit fram hela Göteborg i dataspelet Minecraft. Stadens tio stadsdelar finns nu att ladda ner från Göteborgs Stads hemsida. Genom Minecraft hoppas Göteborgs Stad skapa ett intresse för stadsutveckling hos unga göteborgare. Satsningen är ett led i arbetet med att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

Genom att öppna Göteborgs Stads geografiska data och bygga upp Göteborg i Minecraft hoppas stadsbyggnadskontoret på ett ökat intresse för stadens miljöer. Barn och ungdomar kan röra sig virtuellt i Göteborg och lära känna olika stadsdelar. Allt bygger på stadens egna riktiga geografiska data; hus, vägar, träd och belysning. Trots att det rör sig om 1 meter höga kuber, som spelet är uppbyggt av, så känner man ändå snabbt igen sig när man går eller flyger igenom staden.

Projektet startade som en lokal pilotstudie i Hammarkullen där ungdomar från Nytorpsskolan tillsammans med pensionärer och Hyresgästföreningen byggde om sin egen närmiljö i Minecraft och är ett led i satsningen Jämlikt Göteborg. Ett av fyra områden inom Jämlikt Göteborg handlar om att göra olika insatser för att skapa mer hälsosamma och hållbara livsmiljöer. Bland annat innebär det att planera och bygga staden för ökad jämlikhet.

Från och med 21 december finns Göteborg i Minecraft på www.goteborg.se/psidata här finns också mer information och instruktioner. Under jul och nyårshelgen finns dessutom möjlighet att delta i en tävling i Minecraft-Göteborg. Tävlingen pågår fram till 8 januari 2017. Alla kan vara med och tävla om ett fint pris. För att kunna delta krävs att man har ett Minecraftkonto för PC eller Mac.

Vid frågor, mejla: minecraft@sbk.goteborg.se

Instruktion för jultävling

- I varje stadsdel finns en skatt (se figur nedan) gömd i en någorlunda välkänd byggnad - ladda ner varje stadsdel och leta upp de gömda skatterna!

- När du hittat en eller flera skatter så skickar du ett mejl till minecraft@sbk.goteborg.se där du anger i vilken byggnad och i vilken stadsdel som du hittat skatterna. Om du inte vet vad byggnaden heter går det bra att ta en skärmdump och bifoga. Du kan skicka flera mejl med olika skattfynd allt eftersom.

- Den som först har hittat alla 10 skatter (en för varje stadsdel) och skickat in den rätta lösningen vinner ett fint pris, samt ett besök på Stadsbyggnadskontorets visualiseringsteam, som har byggt upp Minecraftvärldarna

- Tävlingen pågår till och med den 8 januari 2017, om ingen hittat alla skatter innan tävlingens avslut vinner den som först hittat flest skatter.

- Medan du utforskar staden, letar efter skatter eller skapar egna byggnadsverk i Minecraft-Göteborg får du gärna lägga upp bilder på Instagram med hashtaggen #minecraftgbg @minecraftgbg

 

minecraft_lappstiftet._skymning.jpg

 

minecraft_lappstiftet.jpg

 

 

Läs mer här.