Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hack for Sweden 2016

I helgen 12-13 mars arrangerades Hack for Sweden för tredje gången. 22 lag med sammanlagt närmare 70 tävlande var anmälda. De tävlade om vem som är bäst på att skapa nya digitala tjänster och lösningar med hjälp av öppen data.

Vann i år gjorde Ge0Hack3rs för tjänsten Divercity. Det är en webbtjänst som hjälper invånare, besökare, planerare och näringsliv att utnyttja stadens möjligheter. I sin motivering skriver juryn att Divercity är ”ett gediget, väl genomtänkt projekt med tydliga möjligheter att skapa nytta för både företag, kommuner, medborgare och turister. Med en bredd i datakällor och vasst genomförd visualisering, står de ut som ett team som tagit en tydlig och ambitiös idé långt, under den resa som är Hack for Sweden”. Läs mer om vinnarna här

Under hacket delades också pris ut till bl.a. bästa visualisering där Visual Arena samarbetar med Hack for Sweden och ingick i priset, att besöka något av visualiseringscentrumen; VIC  hos KTH Stockholm, Visualiserings Center C i Norrköping eller Visual Arena Lindholmen i Göteborg.

Vinnarna i övriga kategorier

Bästa visualisering: Lag Responcity med Håkan Lidbo, Max Björverud och Göran Sandström för en app som gör musik av väderprognosen.

Bästa affärsnytta: Lag Intellecta med Linda Eriksson, Julia Olderius, Love Jacobsson och Andreas Rost för tjänsten Blåser vi en bubbla? som utforskar orsakerna bakom bostadsprisernas utveckling.

Bästa nytta för allmänheten: Lag Sweco Position med Kristofer Sjöblom, Rasmus Berglöf, Christopher Haglund och Per-Olof Norén för tjänsten Cykelranking.se som beskriver cykelinfrastrukturen i svenska kommuner.

Juryns specialpris och deltagarnas pris: gick till laget Will and skill som presenterade en dosa som känner av var den befinner sig och läser upp eventuella krismeddeladen, så kallade VMA (viktigt meddelande till allmänheten.) Laget består Sam Sam, Hassan Mian, Mohammed Hammoud och Erik Svedin.

Mer information om Hack for Sweden 2016

För att se vinnarna i alla priskategorier och juryns motiveringar läs mer på Hack for Swedens webbplats. Filmer från söndagens presentationer finns på Hack for Swedens youtube-kanal där man snabbt kan få en överblick av alla lag. Där finns även intervjuer med vinnarlaget, juryn, tävlande med mera.

Läs mer om hacket och alla pristagare på http://hackforsweden.se/