Hoppa till huvudinnehåll

Innovationsglädje har präglat våren!

onsdag, juni 30, 2021

Här kommer en sommarhälsning från oss på Visual Arena. Tillsammans driver vi utveckling kring visualisering och bidrar till nya sätt att arbeta för en hållbar framtid. Haka på och medverka till att stärka visualisering som ett demokratiserande verktyg och gör skillnad!

På tal om att göra skillnad vill vi lyfta vår kollega Gorki Glaser Müller som har fått stor internationell uppmärksamhet och fantastiska recensioner för dokumentärfilmen Children of the Enemy. Vilket starkt och viktigt avtryck! 

Visual Arenas fokus framåt avspeglar sig i det dryga dussinet projektansökningar som lämnats in tillsammans med våra partners under första halvåret. Effekterna vi vill nå genom våra fokusområden strävar efter att utveckla visualisering som stöd för att förstå, analysera och arbeta med data och information, genomföra förändring och förhöja användarupplevelser. Vi rör oss med tematisk spännvidd och olika hållbarhetperspektiv: XR-samarbeten med Norge och Danmark, hållbara konferenser, verktyg som visar städers resursanvändning, digitalisering av samarbetsspel för ökat kretslopp, klimatneutrala städer, kommunikation av bulleråtgärder med hjälp av visualisering och auralisering i mixed reality, barnperspektiv i den digitala design- och beslutsprocessen för hållbara och hälsosamma stadsdelar, tar Virtual Gothenburg Lab till USA, för att nämna några.

Till hösten startar förstudien User Experience Excellence där Västsverige kan ta en internationell position inom User Experience. Vi utforskar hur regionens styrkeområden kan bli ännu starkare genom samarbete för internationellt framstående användarupplevelser. Förstudien finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och drivs av Visual Arena, Lindholmen Science Park, som tillsammans med Volvo Cars är initiativtagare.

Varmt välkommen att engagera dig för att göra visualisering till ett redskap för alla! 
Bli partner >>

 

Ha en fantastisk sommar!
Önskar vi alla på Visual Arena
genom Åsa Andblad, programansvarig