Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Medlem i fokus - Atvis AB

Vi intervjuade ett av Visual Arenas medlemsföretag Atvis AB. Peter Wallberg berättar om deras samarbete med Serneke och hur visualisering används vid bygget av Karlatornet på Lindholmen.
Peter Wallberg visar hur man använder Virtual Reality för att visualisera framtida byggprojekt

Vad jobbar ni med för projekt?

Vi jobbar med visualiseringen av Karlatornet som ska byggas här på Lindholmen. Det är ett roligt och intressant projekt då det är många aspekter som måste tas i beaktning. Det handlar inte bara om att visualisera det höga tornet utan även att få in stadslivet i omgivningen. I området kommer det att finnas bostäder, kontor, butiker, biograf och mycket annat vilket gör att det blir en stor blandning på innehållet i visualiseringen.  

Hur använder ni visualisering?

Vi använder oss av bland annat Virtual Reality då man använder sig av ett par glasögon som är under utveckling. Dessa glasögon gör att användaren får en känsla av att vara på plats i det planerade området långt innan det är byggt. Med hjälp av denna teknik så kan man dels utvärdera de urbana kvaliteterna i ett projekt samtidigt som man kan på ett tidigt stadium locka intressenter som är intresserade av att bo och verka i området i framtiden.

Hur använder ni er av er medlemskap i Visual Arena?

Vi har stort utbyte av den kunniga och flexibla personalen som finns på Visual Arena. Det ger oss också möjlighet att ha tillgång till den senaste tekniken utan att behöva investera i den själva. Detta är jätteviktigt för oss som ett litet företag. Det ger också möjligheter att träffa potentiella kunder. Vi har träffat flera av våra nuvarande kunder på, i samband med de träffar och arrangemang som Visual Arena anordnat. Sedan dricker vi av kaffet som är gratis.

Läs mer om medlemskap i Visual Arena >>

Våra medlemar hittar du i medlemsregistret >>