Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Min Stad - nu som app

Vill du vara med och påverka stadsutvecklingen i Göteborg? Nu finns verktyget Min Stad som app!
Bild från Twitter @ericjeansson

Göteborgs Stad lanserar nu appen Min Stad. Här kan du enkelt följa olika stadsutvecklingsprojekt i Göteborg och lämna förslag som blir underlag och inspiration i planeringsprocessen på stadsbyggnadskontoret. Appen visar staden i en interaktiv karta, där du enkelt navigerar dig fram i gatumiljön.

- Med appen hoppas vi nå ut till fler göteborgare som vill vara med och påverka hur vår stad utvecklas. Det blir ett lättillgängligt, digitalt komplement till annan kommunikation och dialog som redan förs i olika forum, säger Eric Jeansson, geodatastrateg på Stadsbyggnadskontoret.

Besökarna på Min Stad kan också själva dela med sig av berättelser kring favoritplatser i Göteborg eller läsa om utvalda platser med en speciell historia. Dessutom finns möjlighet att se historiska bilder från olika platser ur Göteborgs Stadsmuseums arkiv och ta del av de satsningar som görs inför stadens 400-årsjubileum år 2021. En möjlighet till att både lära mer om Göteborg och tycka till om dess framtid.

Om du stöter på ett spännande område i staden finns det även möjlighet att få information och se historiska bilder, från Göteborgs stadsmuseum, från vissa utvalda platser.

- Vi hoppas att såväl webbplatsen som appen Min Stad ska vara lärorika och inspirera till en kreativ dialog för en grön och hållbar utveckling av vår stad, fortsätter Eric Jeansson.

Appen laddas enkelt ner på Google play store eller Apple app store och är en utveckling av webbsajten Min Stad som funnits sedan 2012.

Läs mer på webbplatsen Min Stad 
Läs mer på webbplatsen för Vårt Göteborg