Hoppa till huvudinnehåll

Missa inte Virtual Gothenburg Lab på Innovationsveckan!

tisdag, augusti 25, 2020

Till 2030 skall världen ställa om. Testbäddarna är viktiga verktyg för att utveckla och påskynda lösningar som möter de globala 17 hållbarhetsmålen. Hur kan de användas som verktyg för stärkt innovationskraft? Tillsammans med fler testbäddsprojekt ger Virtual Gothenburg Lab, med hemvist på Visual Arena, en inblick i nyttor och utmaningar.

Göteborg ledande i testbädds-Sverige

Göteborgsregionen är den testbädds-tätaste delen av Sverige. Här finns testbäddar inom i de flesta discipliner, allt från testbäddar kring självkörande fordon, utveckling av lösningar för en åldrande hemmaboende befolkning till Sveriges äldsta marina forskningsstation. Här är kunskapen är hög, innovationsförmågan stor och likaså viljan att samarbeta. 

Testbäddar som verktyg för innovation

Men hur kan vi accelerera utvecklingen av testbäddar? Vad händer när andra delar av världen som Asien och Nordamerika har andra förutsättningar för stöd till testbäddar? Hur kan europeiska länder samverka för att stärka Europas innovations- och konkurrenskraft i en global konkurrens?

Dessa är några av de frågor som kommer att diskuteras i webbinariet "Testbäddar och innovationskraft i världsklass – hur gör vi för att inte bli omsprungna?". Fokus kommer att vara Sveriges och Europas utveckling av testbäddar som verktyg för stärkt innovationskraft. På webbinariet finns Visual Arenas testbäddsprojekt Virtual Gothenburg Lab representerat med projektledare Monica Ek.

Se presentationerna här:

Läs mer om webbinariet här

Mer om innovationsveckan

Innovationsveckan är en plattform för alla som utvecklar offentlig sektor. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under en vecka i början av oktober.