Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nytt samarbete mellan Visual Arena och projektet Smarta Fabriker

Smarta Fabriker inleder nytt samarbete med Visual Arena för deras arbete med visuell projektledning och virtuell fabriksutveckling.

Det nya projektet Smarta fabriker har som mål att sprida kunskap om industriell digitalisering genom utvecklandet av en toppmodern minifabrik i ett stort samarbete mellan studenter, företag och organisationer. Visualisering utgör en nyckelroll i arbetet med projektet vilket har legat till grund för det nya samarbetet med Visual Arena.

– Det är som att komma hem, säger Johan Bengtsson, Projektledare för Smarta fabriker. Vi arbetar med såväl visuell projektledning som virtuell fabriksutveckling och VR-content och det finns därför en tydlig koppling mellan våra två verksamheter, förklarar han.

Om projektet

Projekt Smarta Fabriker sprider kunskap om industriell digitalisering genom att engagera studenter, företag och organisationer i utvecklandet av en smart minifabrik som ska representera tillverkningsindustrins state-of-the-art. För att svensk industri ska vara ledande inom den digitala utvecklingen måste kompetensförsörjningen säkras. Det kunskaps- och teknikförsprång som Svenskt näringsliv har lutat sig mot kan inte längre tas för givet. Syftet med projekt Smarta Fabriker är därför att öka attraktiviteten för tekniska studier och attrahera dagens ungdomar till att vilja arbeta inom industrin.

 

Tack vare stöd från Västra Götalandsregionen, akademin, institut, branschorganisationer och flera av Sveriges ledande industriföretag utgör projekt Smarta Fabriker en unik konstellation inom ramen för näringsliv-skolsamverkan. Studenter från gymnasiet, yrkeshögskola som högskola lägger under våren 2017 över 21 000 arbetstimmar i utvecklandet av fabriken, där företag och institut bidrar med allt från expertkunskap till komponenter och kompletta system. 

 

Läs mer om projektet på www.smartafabriker.se