Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Satsning på apputveckling för NASA

Den 20-21 april 2013 är Visual Arena Lindholmen platsen för ett samarbete med syfte att utveckla tjänster och applikationer för jorden och rymden. I tävlingsform utmanas utvecklare över hela världen i ett 48-timmars hackathon för att tillsammans lösa problem formulerade av NASA.

Tävlingen kallas för Space Apps Challenge och den går av stapeln i 75 orter över hela världen. Lagen består av forskare, ICT-experter, programmerare och entreprenörer, vilka arbetar simultant i 48 timmar för att lösa definierade utmaningar i ett hackathon. 

Space Apps Challenge är en utmaning som syftar till att utveckla lösningar inom väl specificerade områden som robotik, geografisk analys, meteorologi, visualisering, 3D-teknologi och trådlös kommunikation. Dessa lösningar kommer att vara offentliga (”open innovation”) och kunna användas för olika civila applikationer som kan lösa angelägna globala samhällsproblem.

Göteborg har valts ut som en av 75 platser världen över och förberedelserna pågår redan på Lindholmen Science Park. Det svenska deltagandet i tävlingen syftar till att främja innovation generellt men också för att stärka Sveriges internationella attraktionskraft för satsningar inom rymdteknologi.

Läs mer om Space Apps Challenge här