Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Narrative VR Labs projekt Medusa visas på Borås Konstmuseum

Medusa av Sara Tirelli var ett av de projekt som medverkade i Narrative VR Lab under 2018. Efter den pilot som utvecklades under VR-labbet, har projektet nu tagit steget vidare och tillsammans med Borås Konstmuseum arrangeras utställningen med samma namn. Utställningen pågår mellan den 31/1 och 7/4 2019.

Medusa är ett innovativt och utmanande konstverk där konstnären tänjer på gränserna för vad som är visuellt möjligt. Produktionen är filmat i 360° som upplevs genom VR-glasögon. Berättelsen beskriver ett Europa i kris och händelserna som utspelas i filmen består av en blandning av fakta och fiktion.

Sara Tirelli som är skaparen bakom verket, har använt sig av aktuella nyheter, sociala medier, EU-dokument och intervjuer för att porträttera EU:s identitet samt den rådande situationen för människor på flykt. Hon använder tekniken som ett verktyg för att utforska frågor kring verklighet och fiktion och seende och i hennes film möts den traditionella filmen med ny filmteknik, och belyser frågor kring medias inverkan på vårt sätt att se omvärlden.

Medusa är till stor del inspelad på Borås Konstmuseum. Totalt medverkar 63 aktörer varav de flesta har lokal förankring. Bland annat har Sara Tirelli arbetat med Agape, en frivilligorganisation för ensamkommande barn och ungdomar.

Läs mer om utstälningen här

skarmavbild_2019-01-25_kl._14.53.03.pngSara Tirelli, född 1979, är en italiensk konstnär och filmskapare vars arbete rör sig i gränslandet mellan konst och filmindustri. Sara var den första som tilldelas Västra Götalandsregionens Artist In Production-residens 2017. Syftet med residenset är att ge en internationell konstnär möjlighet att arbeta med ett konstnärligt projekt inom rörlig bild på plats. Initiativtagarna vill på detta sätt knyta ihop konst- och filmscenen samt bidra till att öka den internationella närvaron i regionen, såväl som regionala konstnärers möjligheter till internationella kontaktnät

Produktionsresidenset genomförs med stöd från IASPIS, Västra Götalandsregionen, Kultur i Väst och Lindholmen Science Park.

Nu kan ditt projekt utvecklas genom i Narrative VR-Lab!

Narrative VR Lab är ett utvecklingsprojekt där vi undersöker möjligheterna för att genom Virtual Reality och 360 graders film berätta en historia, med syfte att testa och hitta nya innovativa sätt att nå ut till publiken. Narrative VR Lab innebär att vi under en period tar in några utvalda produktioner för att vidareutveckla dessa och ge dem det stöd som behövs för att de ska kunna ta fram en pilot som sedan kan tas vidare för slutlig finansiering.

Läs mer och anmäl dig här

Narrative VR Lab genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med Kultur i VästFilm CloudKultur i Halland samt initiativtagarna Gothenburg Film Studios och Film&TV vid Lindholmen Science Park. Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Göteborg Stad.