Hoppa till huvudinnehåll

Student? Möt utmaningar tillsammans med organisationer i din uppsats

tisdag, oktober 31, 2023

Vi söker just nu söker vi flera engagerade studenter med olika bakgrunder och kompetenser till vårt Experience to insights lab. Här kan du som student möta skarpa utmaningar tillsammans med organisationer. Ska du göra ditt examensarbete och vill vara del i ett innovativt sammanhang, då kan detta vara något för dig. 

Experience to Insights Lab är en satsning på Visual Arena där vi genom design och innovationssprintar letar kreativt efter svar på användarcentrerade problem. Som student blir ni guidade längs en innovationsresa, där ni utforskar behov och lösningar för att hitta insikter.

Design och innovationssprintarna är tidsbundna utifrån din praktik- eller uppsatsperiod. Här kan du som student utforska och testa dina färdigheter för att möta riktiga problem som organisationer sitter på.  

Mer än att testa och utmana dina färdigheter från din utbildning får du tillgång till en kreativ miljö där många verkar för att svara på utmaningar som är värda att utforska. Du får tillgång till vårt nätverk och verktygslådor för att effektivt ta er genom innovationsresans olika moment. 

Vi värdesätter att du utmanar oss, använder din nyfikenhet och kreativitet för att lösa viktiga problem. Det förutsätter även att du är bra på att hålla struktur och deadlines längs innovationsresan. 

Man på scen

Utmaningar och områden 

Vi kommer att identifiera utmaningar som våra partnerorganisationer står inför och sedan får ni möta dem genom att utforska följande områden: 
 

 • Informationsvisualisering
   
 • Extended Realities (XR = AR, VR, MR)
   
 • Metaverse
   
 • Digitala tvillingar


Du kommer bli en del av Experience To Insights Lab och få hjälp med: 
 

 • Innovation
   
 • Transformation
   
 • Hållbarhet 

Start: Vårterminen 2023

Plats: Göteborg 

Omfattning: 15 eller 30 hp 

Sista ansökningsdag: 23 november
 

 Ansök genom att skriva några korta ord om:

 • dig
 • dina förmågor 
 • och svara på hur du kan vara en bra tillgång till innovationsteamet (kopplat till dina färdigheter och din personlighet) 

Vilka är vi? 

Visual Arena är en neutral innovationsplattform under Lindholmen Science Parks programportfölj som initierar och driver projekt som svarar på komplexa problem. Vi använder nyfikenhet och kreativitet i vår experimentella innovation och designansats och möter svar och lösningar som betyder mest för samhället, organisationer och individer.

Ansök idag

Application

Vill du veta mer? 

Kvinnor står framför en stor färgglad skräm

Experience to Insights Lab

Experience to Insights Lab är vår satsning där vi genom studenter genomför design- och innovationssprintar för att möta komplexa utmaningar. Är du student eller anställd på en högskola och är redo för...
Studenter ler framför skärm

Hur kan vi engagera för att nå hållbarhetsmål? - Experience to Insights Lab

I Experience to Insights Lab genomför vi design- och innovationssprintar för att möta komplexa utmaningar. I projektet Hur kan vi engagera för att nå hållbarhetsmål? undersökte tre studentgrupper...
Kvinnliga studenter står och pratar i en studio

Nio studenter ska ta reda på hur man engagerar för klimatet

2023-01-26
Nu sätter första omgången av Experience to insights lab i gång vid Visual Arena. Här utforskar studenter hur organisationer med hjälp av visualiseringslösningar kan förbättra förmågan att nå...
Bild på Martin Högenberg, en leende man i medelåldern som bär ett par ovala glasögon. Han bär en polo och lutar sig på en utsträckt hand som vilar på ett gångräcke.

Martin Högenberg

Visual Arena
Programansvarig