Hoppa till huvudinnehåll

God Jul och Gott Nytt år från oss alla till er alla!

tisdag, december 21, 2021

Inför högtiden skickar vi med lite visualiseringskrydda! Varför är visualisering så effektivt? Jo, över 50% av hjärnan är aktiv i tolkning av synintryck. Visualisering hjälper oss att analysera och förstå, gör att fler kan delta och se samma sak och hjälper oss att fatta beslut. Vill du vara med att utveckla visuella verktyg för en hållbar framtid?

Snöklädd gran i toppen av en backe med en strålande himmel i bakgrunden

Under de två år som projektet Virtual Gothenburg Lab drivits har fokus legat på stadens utmaningar och behov. Nu öppnas testbädden upp för näringsliv och akademi för att i samverkan med staden fortsätta utveckla Göteborgs Stads digitala tvilling “Virtuella Göteborg”. I testbädden finns möjlighet att testa och utvärdera tankar och idéer, att skapa virtuella prototyper och att samverka kring viktiga samhällsutmaningar. 

I början på hösten startade förstudien User Experience Excellence på Lindholmen Science Park, med stöd av Volvo Cars och en lång rad intressenter. Genom att granska engagemang, behov och arbetssätt för en UX Arena kan grunden läggas för en större satsning. Studien finansieras av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och drivs av Visual Arena på Lindholmen Science Park. Vilket fantastiskt intresse det finns kring det här området - Västsverige kan ta en internationell position och företag kan nå nya marknader!

XR-branschen (Extended Reality) växer snabbt. För att frigöra och utnyttja XR-potentialen i Skandinavien tror vi att det finns ett behov av mer och bättre organiserat samarbete över skandinaviska gränser. Vill du stärka det internationella samarbetet kring XR? Förstudien XR Scandinavia är i full gång! 

På temat VR (Virtual Reality) har vi flera projekt som genomförts, pågår och förnyats och rör allt från berättade i VR, gestaltning av klimatförändringar i Svalbard och digitala föreställningar på GöteborgsOperan. Narrativ VR Lab får återigen stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och projektet startar i början av 2022 och den här gången med ny inriktning. Håll utkik på vår webb för mer information. 

Varmt välkommen att engagera dig för att göra visualisering till ett demokratiserande verktyg och ett redskap för alla! 

Återigen, God Jul & Gott Nytt år!
Önskar Visual Arena genom Åsa Andblad, programansvarig

Fler nyheter

3d visualization over Gothenburg

Spelversionen av Göteborg – en viktig pusselbit för att möta hållbarhetsmål

2021-12-20
Virtual Gothenburg Lab
Klimatkrisen är bara en av de utmaningar som Göteborgs Stad står inför. Här blir en digital tvilling av staden en viktig nyckel för att möta hållbarhetsmål, inte minst för näringslivet. Under två år...
Workshop with Virtual Gothenburg Lab

Bli Visual Arenas nya programledare!

2021-12-08
Vi söker en programledare med stort driv, engagemang och förmåga att ta Visual Arena in i en ny programperiod.
Kvinna labbar i VR, häftig belyst och färgglad bakgrund

Help us develop XR Scandinavia

2021-12-06